Chokladtryfflar - 3 ingredienser, veganska och sockerfria

Veg Food & Vegan Desserts, Cookies, Cakes, Bars & Pies, Chocolate, Desserts, CelebrationsNu har jag uppnått något fantastiskt hörni - veganska, glutenfria och sockerfria chokladtryfflar på endast tre ingredienser. Om du någonsin trott att du endast kan göra chokladtryfflar med vanlig grädde och socker, så vill jag idag visa er motsatsen. Jag är så glad att dela med mig av detta recept till er till denna jul, för jag lovar er att er jul kommer bli en hel del godare med dessa maffiga chokladiga tryfflar inkluderade. Jag menar, kolla in den där konsistensen!Inlägget är i samarbete med Aito men allt material och alla åsikter är mina egna.


I receptet använder jag mig av Aitos havrevisp som är en helt vegansk och glutenfri havrevisp, som inte bara är god och hälsosam, utan även är mer hållbar för miljön. Ni vet hur jag gärna diskuterar frågor som berör miljö och hållbarhet, och det är kul att få jobba med ett företag och en produkt som inte bara är fantastiskt god utan som också främjar miljön i framtiden. Jag önskar mer företag tog ställning för sådant här!

Det är svårt att hitta vegansk "grädde" (som dessutom är glutenfri) som man kan vispa till ordentligt så det blir som "vanlig" grädde. Aitos Oat for Whipping är på riktigt den bästa jag testat. I receptet jag delar med mig av i detta inlägg kommer jag förvisso inte vispa produkten, men jag ville nämna detta så att ni vet. När jag använder mig av vegansk "grädde" i mina recept så är det alltid Aitos jag använder.


Men nu dock så är det dags för dessa tryfflar. Gör er själv en tjänst och testa dessa i jul. Min familj har redan fått testa de och låt mig säga, de försvann snabbt!Du kan använda dig av vilken brun choklad (men inte vit) som helst till detta recept; du väljer själv om du vill ha den sockerfri och hur "mörka" dina tryfflar ska bli. Om du använder en choklad som är väldigt mörk eller besk, så kan du lägga till några få steviadroppar för att få sötning.


Recept

Chokladtryfflar

ca 10 st


1,5 dl Aito Oat for Whipping / 1,5 dl Aito Oat for Whipping

150 g valfri "brun" choklad / 150 g optional "brown" chocolate*

en pytteliten nypa flingsalt / a very small pinch of sea salt

Steviadroppar om det behövs** / steviadrops if needed


* Inte vit choklad / not white chocolate

** Om du använder dig av väldigt besk/mörk choklad (utan sötning) så kan du behöva lägga till steviadroppar för att få sötman.Koka upp grädden i en liten kastrull. Så fort det kokat upp tar du bort kastrullen från plattan och lägger i dina bitar choklad.

Rör om med en sked tills chokladen ha smält ordentligt och inga klumpar finns kvar. Lägg till den lilla mängden salt och blanda.

Sätt in kastrullen i kylen tills chokladblandningen har stelnat.

Använd t.ex. ett kuljärn sedan för att gropa ut kulor/bollar. Sätt de på att bakplåtspapper eller rulla de först i t.ex. kakao, pepparkaka, nötter eller lingonpulver för att få ett vackert yttre.

Förvara dina tryfflar i kylskåp tills servering.


// Boil up the cream in a small sauce pan. As soon as it starts boiling remove the pan from the heat and add the chocolate to the cream.

Stir it around with a spoon until the chocolate has melted thoroughly and no lumps are left. Add the small amount of salt and mix.

Place in the fridge until the chocolate mixture is set.

Scoop out balls of the mixture. Roll them in for instance cacao, lingonberry powder, gingerbread or nuts if you'd like and then place them on a baking sheet.

Store them in fridge until set and serving. //


Did you make my recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!
_______________________________________________________________________________________


Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.

Gillar

Kommentarer

emmawettermark
emmawettermark,
Wow ser jätteläckra ut! Blir att prova nästa gång det ska bakas
nouw.com/emmawettermark
ebbaanderssons
ebbaanderssons,
Fantastiskt vad gott och enkelt det såg ut 😍
nouw.com/ebbaanderssons
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229