Bloggvärlden; ett nätverk full av stulna talanger

Thoughts, Texts & Tips, Readers' Recipes

instagram 100kitchenstories


Vet ni vad jag älskar? Jag älskar människor som vågar inspirera och dela med sig av sina upplevelser, historier, lärdomar, talanger och kunskaper. Bloggvärlden är en plattform som växer för varje dag som går och där fler talanger och skribenter utvecklas, formas och upptäcks just för att det finns sådana här personer som vågar inspirera och dela med sig av det.


Jag kan själv säga dock att det inte alltid är enkelt att driva en blogg, framför allt inte när allt ens jobb blir stulet. Jo, jag har själv stött på att folk använder sig av mina foton, mina recept (möjligtvis endast med en pytteliten korrigering) och mina idéer, tankar, åsikter och "min talang" och tar åt sig äran för det. När folk gör det så blir allt det jag nämnde förut, om att jag älskade att människor vågade dela med sig av sina upplevelser, historier, lärdomar, talanger och kunskaper, falskt - just för att det är stulet.

Har du någonsin fått "ditt arbete" stulet?Missförstå mig dock inte nu, det är en STOR skillnad på att inspireras av varandra som att ta något rakt av och använda det som ens eget material utan någon källhänvisning eller ens en kommentar om/till källan. Jag har självklart även stött på underbara människor som använder sig av mina recept, skriver om det på sina bloggar (eller andra forum), skriver en kommentar till mig att de gjort det och dessutom källhänvisar. Vet ni vad? Jag blir så glad över det för det är då man märker att ens jobb faktiskt är uppskattat! Så nu skulle jag vilja ta tillfället till att tacka er otroligt mycket där ute som gjort detta!

Precis som ni säkert får, så får självklart även jag inspiration från tumblr, insagram, facebook, kokböcker, bloggar och andra källor och sociala medier för mina recept och texter här på bloggen. Man är självklart inte alltid tvungen att källhänvisa eller tvungen att påstå att man får inspiration från en annan källa, men om det dock skulle finns någon specifik källa, i alla fall jag, fått inspiration ifrån, då är jag alltid noga med att skriva det.Kan vi inte börja lyfta fram varandras talanger? Kan vi inte glädjas åt att någon har gjort bra ifrån sig? Kan vi inte börja dela med oss av idéer och kunskaper vi har så att vi alla kan inspireras och utvecklas? Kan vi inte sluta att se andra människor som konkurrenter och istället se de som kompanjoner? Är det så svårt?


ALLA foton i detta inlägg är era läsares! Det är från den period innan sommaren då jag hade något som hette "läsarrecept" där ni fick skicka in era matfoton som ett sätt för att vi skulle inspireras av varandra och för att dessutom finna massa nya spännande bloggar där ute. Klicka här för att finna fler av er läsares recept samt källorna till dessa foton.

Psst. kan även nämna att jag från och med nu då och då kommer skriva om någon blogg där ute, både "känd" som "okänd", som jag vill uppmärksamma lite extra. Stay tuned för det.
_

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.


Gillar

Kommentarer

vibrantfoodstories
vibrantfoodstories,
Bra skrivet! Det är inget fel på att bli inspirerad av någon annans recept, inget man behöver skämmas för. tycker det är helt tvärtom! Det blir bara positivt om man skriver om att man har lagat recept skrivet av en annan matbloggare, Vissa maträtter kan lyftas fram och kan nå ut till fler. Dock viktigt att man skriver att man har lagat "X" recept så besökare kan titta på org receptet också . Har man varit inspirerat av någons maträtt men ändå anpassat ingredienser (tex gjort vegetariskt eller byt ut några ingredienser pga allergi etc) så ska man ändå ange källan till orginalreceptet 😊 www.vibrantfoodstories.com
100kitchenstories
100kitchenstories,
Tack så mycket! 😊 Jag tycker precis som du själv skri.ver Att inspireras av varandra är endast positivt men vi ska vara tydliga med det i så fall, och skriva det när man även gjort endast små förändringar vid allergier eller dieter. Kul att du delade med dig av din åsikt. Ha det så bra! 😊nouw.com/100kitchenstories
sophiaanderberg
sophiaanderberg,
Underbart inlägg! Inte bara lyfta fram vara nästa utan att kunna glädjas åt andras framgång är något som är så viktigt! Håller med dig! Älskar din blog by the way! Snart ska jag testa fikonsåsen! Lät magiskt 😊fiiaan.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229