Where to Eat? Brunch på Hotel Bellora - Gothenburg

Where to Eat?

instagram 100kitchenstories


Det var ett tag sedan jag testade på ett nytt matkoncept eller restaurang, och en fråga jag ofta får från er, är var man kan hitta bästa frukosten eller brunchen i Göteborg. Jag vet inte var den bästa är, men förra helgen hade jag besök av Camilla Hamid (Mykitchenstories) och vi umgicks hela helgen och åt ute ett antal gånger. Idag vill jag därför berätta om vårt trevliga och mycket goda brunchbesök på Hotel & Ristorante Bellora.Hotel & Ristorante Bellora är alltså ett hotell med restaurang, och detta ligger mitt på Kungsportsavenyn i Göteborg och är alltid synligt och enkelt hittat för folk. Detta medför dock även att detta ställe ofta har mycket folk, så försök att boka bord innan ni går dit - oavsett vilken tid på dagen det är. Hotellet har en egen restaurang och under somrarna bygger de ut en uteservering (inglasad) som är så trevlig och mysig att sitta i. Inredningen generellt är otroligt mysig och jag älskar hur de blandar deras mörka inredning med träpaneler och mörka bord och stolar, med färska färgglada blommor, vintage-stuk på porslinet och väggarna fyllda med (italienska) viner. Som ni kanske förstår av namnet så är hotellet och restaurangen Italien-inspirerat, men jag tycker om att det inte visar upp det på ett osmakligt eller klyschigt sätt. Restaurangen och inredningen känns utan tvekan såväl mysig, lite lyxig och vuxet.Jag och Camilla var framme i restaurangen vid ca 12:30 och fick ett bord i deras uteservering. I brunchen ingår 3 rätter, och vi valde totalt 6 rätter som vi delade på samt varsin alkoholfri drink. Drinken var helt fantastisk verkligen. Den kändes så somrig, så fin och fräsch. Denna drink fanns inte på menyn så tyvärr vet jag inte vad den heter (servitrisen sa "hon fixar det" när vi bad om alkoholfria drinkar). Vi drack vår drink och tugga på lite gott hembakat bröd med olivolja, under tiden vi satt och vänta på the main dishes i vår brunch.
Ja, var ska jag börja? Eftersom ingen av oss äter kött så uteslöt vi det från alla våra rätter. Vi valde focaccia med mandelpotatis och rosmarin (vi tog bort köttet) som var underbar. Focaccian var så där perfekt knaprig på utsidan men mjuk och god på insidan. Denna kände man hade gott om olivolja, och den enkla kombinationen med mandelpotatis och rosmarin var underbar.

Grillad sparris med parmesan och hasselnötter tog vi varsin av. Jag är en sucker för sparris och har alltid älskat de. Denna var ingen skillnad, men jag skulle ha önskat att det var lite mindre parmesan (jo faktiskt) så parmesanen inte tog över smaken från sparrisen. Annars fräscht och gott!

Bruschetta med pocherat ägg, tryffel och pecorino. Ni hör säkert på namnet direkt hur gott detta var. Bruschettan var lite knaprig och i kombination med den mjuka toppingen med det perfekta pocherade ägget, var mina smaklökar mycket glada. Även här dock skulle jag ha föredragit om det bara hade varit lite mindre ost så osten inte tar över smaken för mycket.

Stekta räkor med citron och aioli. Vi hade tänkt att vi skulle få några små 2 cm räkor, men det kom ju i själv verket ut med tre stora kräftor? Ser ni hur fint tillagade de är? Skala, doppa i aioli och glöm inte några droppar citron på. Det kommer bli kladdigt när du skalar kräftorna, men det kommer vara värt det. Det var gott att bryta av våra resterande rätter med skaldjur.Allt som allt så har denna brunch tyvärr inte så många alternativ för veganer. Vegetariskt var det enklare att få till (vi tog helt enkelt bara bort köttet från vissa rätter) men kika på menyn innan ni väljer att gå dit så ni inte står utan mat. Däremot, om ni inte är veganer och går dit - wow! Man får mycket mat för priset, och maten var även i fantastisk kvalitet och med så mycket smak. Ni vet hur man efter en brunch kan känna att maten var väldigt maffig att man känner sig proppfull? Så var det inte denna gången. Eller jo visst var vi mätta, men maten var fräsch och lättare i konsistens, så trots att vi hade ätit en hel del så behövde vi inte gå och lägga oss direkt efter brunchen och sova siesta.

Tack Ristorante Bellora för detta trevliga besök med både service och mat. Vi kommer mer än gärna igen!
Did you make this recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!


#bestofnouw

_______________________________________________________________________________________


Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.

Gillar

Kommentarer

isabylund
isabylund,
JA TACK!!! <3 så gott!
nouw.com/isabylund
GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Men mums vad gott 😃
nouw.com/gunnarsonsofie
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229