Vego-taillrik med het röd linsgryta, hummus med pitabröd och merDet har blivit en hel del efterrätter och smått och gott i december, men nu vill jagvisa en fräsch tallrik med blandade rester jag hade i kylskåpet. Vi har min absoluta favorit - het röd linsgryta! Den är helt vegansk och så god att göra. Därefter har vi hummus med libabröd. Hemmagjord frökex (det jag visade på instagram igår). Därefter är det ruccola, körsbärstomater, gurkstavar och grekiska oliver. Älskar detta! Matrester är inte illa trots allt. Allt är vegansk, och att ta vara på matrester är bra för miljön!


Kika in och följ mig gärna på instagram 100kitchenstories
Receptet för linsgrytan finner du här.

Receptet för hummus finner du här.

Receptet för mina frökex finner du här.
Did you make my recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!
_______________________________________________________________________________________


Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.
Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Raw Caramel & Chocolate Bites

Frozen, Cookies, Cakes, Bars & Pies, Desserts, Raw Food & Desserts, Chocolate

instagram 100kitchenstories


Nu när sommaren är kommen så känner jag oftast inte något sug efter varken mjuka eller hårda kakor, kex, snacks och godis. Det är kalla efterrätter, "smått och gott" och glass jag vill äta, som svalkar och släcker törsten när värmen är som värst. Är det någon som känner igen sig? I så fall är dessa Raw Banana Caramel och Avocado Chocolate Bites (puuuh* långt namn haha) något för dig! De är otroligt goda med karamell och choklad, samt att de endast innehåller fem ingredienser, är jätteenkla att göra och nyttiga! Varför har jag tidigare inte kommit på att göra sådana här!
Måste förresten bara säga att jag ibland tycker det är enklare att komma på engelska namn på mina "kreationer". Därav får ni ibland engelska namn. Jag hoppas detta är okej för er och om det inte är det, eller om ni har frågor på något, så säger ni till, eller hur? :)


√ RAW, vegan och fri från mejeriprodukter, gluten, nötter och raffinerat socker.[Recept]

Raw Banana Caramel & Avocado Chocolate Bites


1 ekologisk banan, fryst i skivor

1,5 tsk mesquite

5 dadlar + hett vatten

1 mogen avokado

1 msk kakao

+ Valfri garnering om du vill (t.ex. flingsalt, kokosflingor, hackade nötter)"Kolasåsen": Kärna ur dadlarna, lägg de i en kopp/liten skål och häll över ca ½-3/4 dl kokhett vatten så att vattnet täcker dadlarna, och låt stå för minst 10 min. Dadlarna ska ha lösts upp och smakerna ska ha utsöndrats i vattnet.

Mixa (eller använd mortel) alla dadlarna och dadelvattnet. Det ska ha blivit en tjock "kolasås-liknande-konsistens".

"Bananfyllningen": Mixa de frysta bananringarna med mesquite-pulvret och ca 1/5 av "kolasåsen" (ca 1 msk) till en glass. Sätt in i frysen under tiden du gör nästa steg.

"Avokadofyllningen": Mosa avokadon ordentligt användandes en mixer eller mortel. Det är viktigt att det inte finns kvar några klumpar! Tillsätt kakaon och resten av "kolasåsen" och blanda om ordentligt.Fyll iskubsformar till hälften med chokladblandningen och platta till lite så det blir jämnt. Fyll resten av formarna med bananglassen och platta/släta till det. Om du vill lägger du på valfri garnering (jag använde mig av flingsalt, kokosflingor och hackad mandel).

Sätt in i frysen för några timmar tills de stelnat.

Om du inte kan få ut de från iskubsformarna får du hälla varmt vatten på baksidan av den, och sedan kan du servera de. Varning: det är en stor chans du äter upp alla på en gång! ;)Gillar

Kommentarer