Vegansk Lasagne

Veg Food & Vegan Desserts, Food - Lunch & Dinner, Cooking


instagram 100kitchenstories


Idag veganiserar vi ett traditionellt vanligt recept, och får det att smaka helt otroligt fantastiskt! Idag vill jag visa er vegansk lasagne. Det är enkelt men så otroligt gott, och ja det är vegansk som sagt. Jag hade alltid trott att lasagne är svårt att göra, men nej då. Testa själv så ska du se att det går faktiskt ganska smidigt och snabbt att göra.






Du kan använda vilken vegofärs du vill till detta recept, såväl färsk och fryst funkar.

Som lasagneplattor får du se till att det inte finns ägg i för att de ska vara veganska. Om du vill ha det glutenfritt finns det massvis med varianter gjorda på baljväxter i butik som faktiskt inte är så illa. Om du inte har möjlighet att få tag på glutenfria lasagneplattor kan du göra min veganska moussaka istället.

Tips! Lasagne är perfekt mat att ha med i matlådor till jobb/skola. Gör en stor sats av denna lasagne så har du maten färdig till såväl lunch och middag. Det är så praktiskt!





Recept

Vegansk lasagne


Olivolja för stekning / olive oil for frying

1/2 finhackad gullök / 1/2 finely chopped onion

2 pressade vitlöksklyftor / 2 pressed garlic cloves

500 g fryst eller färsk vegansk färs / 500 g frozen or fresh vegan minced "meat"

2 msk tomatpure / 2 tbsp tomato pure

1 burk krossade tomater / 1 can of crushed tomatoes

1 tsk paprikapulver / 1 tsp paprika powder

1 tsk timjan / 1 tsp thyme

salt och peppar / salt and pepper

några blad färsk basilika / some leaves fresh basil

ca 9 st lasagneplattor av valfritt slag / approx 9 optional lasagna noodles


3 msk olivolja / 3 tbsp olive oil
2 msk vetemjöl / 2 tbsp all round flour
4,8 dl osötad vegansk mjölk av valfritt slag / 4,8 dl optional unsweetened vegan milk
Riven muskotnöt / grated nutmeg
Salt och peppar / salt and pepper

+ riven vegansk ost om så önskas / + grated vegan cheese if desired

+ Färsk basilika / + fresh basil



Värm ugnen till 200 grader.

Färs: Finhacka din gul lök. Hetta upp en stor stekpanna med olja och fräs din lök. Lägg till den pressade vitlöken tills båda lökarna är genomskinliga.

Lägg till din vegofärs och fräs tills färsen har fått lite färg tillsammans med din tomatpure. Lägg till krossade tomater och alla kryddor. Låt puttra för ca 10'. Lägg gärna till lite vatten så den inte klibbar sig fast. Smaka av och tillsätt mer salt eller peppar om så behövs.


Bechamelsås (gör gärna dubbelsats om du vill ha mycket bechamel): värm upp din olja i en kastrull. Lägg till vetemjölet och bland om direkt med en handvisp. Lägg därefter till all din mjölk och kryddor och börja blanda om.


Börja med lite vegofärs i botten av din rektangulära ugnsform. Lägg lite bechamelsås över, därefter lasagneplattor (du kan gärna bryta av plattorna så du pusslar ihop så de passar bra). Varva alla dessa ingredienser i lager, men avsluta med köttfärs och sedan bechamelsås. Garnera gärna med valfri riven ost.

Grädda i ugnen för ca 40'.





// Heat oven to 200 degrees.

Finely chop you onion and heat in a frying pan with your garlic. Add your minced "meat" and fry until golden together with tomato pure. . Add crushed tomatoes and spices. Let it simmer for at least 10'. Preferably add some water too so that the sauce won't stick to the pan. Taste and add more salt and pepper if it's needed.


For the béchamel, heat your oil in a skillet. Add your four and whisk with a hand whisk. Add your milk and spices and start mixing.

Boil your milk while whisking but be careful your milk doesn't get burned or boil over. Boil until thick enough, but remember that the sauce thickens too, when the sauce cools.

Use a square oven pan. Start by rippling some veg mince in the bottom. Spread out just slightly béchamel. Thereafter spread a layer of the lasagna noodles. Do all of these layers until the ingredients are over, but be sure you end your lasagna with your vegan mince and thereafter the béchamel sauce. If you want too, you can also garnish with vegan cheese.

Place in the oven for approx 40'. //







Did you make this recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!






#bestofnouw

_______________________________________________________________________________________






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.





Gillar

Kommentarer

amandaviktorie
amandaviktorie,
Ah! Lasagne är en av de 'vanliga' maträtter jag inte vågat mig på att veganisera. Men alltså detta måste provas!!
nouw.com/amandaviktorie
100kitchenstories
100kitchenstories,
Tycker verkligen du borde testa! I absolutely love this 😃 Lyka till <3
nouw.com/100kitchenstories
throughnatslens
throughnatslens,
Det här blir nog en ny favvoblogg specillt när man äntligen ska flytta till eget!😋😍
nouw.com/throughnatslens
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229