Vegansk enkel Pasta Pesto

Veg Food & Vegan Desserts, Food - Lunch & Dinner, Cooking, Sauces, Salsas & Frostings

Kika in mig på instagram 100kitchenstories


Pasta pesto. Vart ska jag börja? Denna rätt var faktiskt en av mina favoriter när jag var yngre. Jag minns att mamma gjorde den till mig och min syster och vi tvekade aldrig med att äta upp våra tallrikar fyllda av denna gröna basilikadoftande pasta. Idag gör jag den dock lite annorlunda - både billigare och vegansk. Hur hänger detta ihop kanske ni undrar? Låt mig berätta mer!

Är vegansk = billigare pesto?

Vegansk mat är inte alltid, men ofta, billigare än mat med animaliska produkter. I detta fall med pesto har jag uteslutit parmesanosten och pinjenötterna och istället bytt ut det mot solrosfrön (pumpafrön funkar också fint). Detta bidrar till att det inte bara blir vegansk utan även betydligt billigare att göra din pesto. Testa, det är så gott också! Denna pesto kan givetvis serveras på andra sätt en som pasta pesto också; t.ex. på bröd, i sallader, på grillat osv.


Vilken pastasort?

Det finns oändligt många varianter av pasta och de flesta smakar gott till pasta pesto. Min mamma brukade göra pasta pesto med färsk pasta - antingen ost eller spenatfylld tortellini eller grön eller vanlig fettucine. Fettuccine är än idag en av mina favoritpastasorter till pasta pesto, men även papperdelle och spaghetti funkar bra.

Ps. du kan även använda glutenfri pasta eller bönpasta för att få det glutenfritt alternativt mer proteinrikt. ds.


Vem passar pasta pesto?

Denna rätt är perfekt till barnfamiljer som vill ha något passande och enkelt till barnen. Det är också något för den med lite mer begränsad plånbok eller den med lite begränsad tid (studenter? Eller kanske den som jobbar mycket och inte "hinner" laga mat?). Det är också en perfekt vardagsmat eller mat att ha med sig i matlåda till både skola och jobb, men till sist så funkar denna maträtt faktiskt också perfekt en fredagskväll när du har dejt och vill bjuda på något gott till din partner eller "soon to be".
Recept

Pasta Pesto

ca 2-3 portioner


2-3 portioner valfri pasta / 2-3 portions of optional pasta

1 dl solrosfrön eller pumpafrön

ca 2 överfyllda dl (alternativ en kruka) färsk basilika / approx 2 overfilled dl fresh basil

1 stor pressad vitlök / 1 big pressed garlic clove

ca 0,5-1 dl olivolja / approx 0,5-1 dl olivolja

Flingsalt / sea salt


Koka upp din pasta utefter instruktionerna på paketet.

Mixa dina frön i en matberedare (eller stark stavmixer) till mjöl. Lägg till resterande ingredienser och mixa ordentligt. Lägg till lite olivolja i taget för att få din önskade konsistens på peston.

Smaka av din pesto och lägg till mer salt om det behövs.

När din pasta är klar, skölj lite kallt vatten över den och låt det rinna av i ett durkslag. Blanda sedan ner peston i kastrullen med din avrunna pasta. Blanda om.

Servera sedan!
// Boil your pasta after the instructions on your package.

Mix your seeds in a blender (or wrong stick blender) to flour. Add remaining ingredients and mix thoroughly. Add a little bit of olive oil at a time to get your wished pesto texture.

Taste your pesto and add more salt if needed.

When your pasta is done, rinse it off with some cold water. Put back your dry pasta into the sauce pan and then mix the pasta with your pesto with a spoon.

Serve! //


#bestofnouw
Did you make this recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!_______________________________________________________________________________________


Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.Gillar

Kommentarer

Chanapha
Chanapha,
artist
artist,
Vad gott det låter!
nouw.com/artist
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229