100 KITCHEN STORIES Healthy food without restrictions
100 KITCHEN STORIES
100 KITCHEN STORIES

Veg Food & Vegan Desserts, Cooking, Food - Lunch & Dinner

instagram 100kitchenstoriesJag har befunnit mig i Sverige för endast tre dagar, men Australien känns så fruktansvärt långt borta. Tänk att man kan byta liv så snabbt? Jag börjar sakta men säkert ta mig tillbaka till "Sverige-rutinerna" med matlagning, bloggjobb, träning och "flertimmars-fika" med mina kompisar, vilket jag trivs med än så länge (hehe trots att vädret är lite tråkigt...).


Något jag åt ganska ofta I Australien (i alla fall i jämförelse med i Sverige) var hamburgare. Detta betyder givetvis inte att det var onyttiga sådana som jag ska berätta mer om i ett annat inlägg. Något jag har börjat märka efter detta är att jag har börjat uppskatta detta hamburgare-koncept mer och mer, och idag som start på en ny vecka och nya möjlighet, så tycker jag vi ska starta grönt och hälsosamt - med en vegan avokadoburgare!


Vad är en avokadoburgare? Jo, givetvis en burgare där man har bytt ut brödet mot avokado istället. Jag själv äter inte lågkolhydratkost, utan tyckte bara om principen av att göra den grön, så hälsosam och - givetvis - god med avokadon inkluderad, så därför ville jag testa. Men OM du går på lågkolhydratkost så är detta ett smart sätt att äta burgare utan att gå miste om... "brödet" - om man nu kan kalla det så!

[Recept]

Vegan avokadoburgare

1 burgare1 mogen avokado

3-4 falafel*

4 ringar aubergine

½ gul lök, i ringar

Olja

Röd paprika, i ringar

½ tomat, i ringar

Färsk persilja

Tomatsås med lite hetta, hemmagjord eller köpta

Sesamfrön

Flingsalt eller örtsalt


* Det spelar ingen roll om du kör på köpta eller egengjorda falafel. Hemmagjorda är givetvis bättre men det finns några riktigt bra falafel att köpa nu för tiden. Jag har ett recept på hemmagjorda falafel som jag ska visa er inom kort. Stay Tuned!


Stek dina falafel gyllenbruna.

Stek dina aubergine- och lökringar gyllenbruna och mjuka i olivolja med salt.

Dela avokadon på mitten och gröp ur den. Tag "under sidan" och skär bort lite av den rundade delen så den blir platt. Fyll denna del med alla ingredienser.

Strö över flingsalt eller örtsalt, och lägg på locket. Strö på sesamfrön.Follow 100kitchenstories.se on bloglovin.

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments