Ugnsbakat äpple med kardemummakaka, tahini, kokos och agavesirap

Veg Food & Vegan Desserts, Desserts
instagram 100kitchenstories


Om jag tycker det är något jag tycker ni ska ta vara på denna höstsäsong så är det verkligen alla fantastiska höstäpplen. Min mammas äppelträd är fulla och utanför min lägenhet blommar ett äppleträd fritt. Jag har fått lite äpplen av min mamma och kände för att göra en god, enkel och lyxig efterrätt av detta.


Instruktioner:

Det du egentligen bara behöver göra är att sätta ugnen på 180 grader. Skölj av och gröp ur kärnhuset i äpplet/äpplena med en äppelurkärnare. Skär dina äpplen i fyra och lägg i en ugnsform smörad med kokosolja. Ringla på agavesriap och kanel. Lägg in i ugnen för minst 20', tills de är mjuka. (Detta kan ta olika lång tid beroende på äppelsort och hur stora bitarna är).


Sedan är du kreativ med garneringarna. Jag hade tastbakat en glutenfri vegansk kardemummakaka. Den skar jag och smulade sönder över, samt agavesirap, tahini och kokoschips. Servera gärna detta med en kula vaniljglass. Perfektion!

Även agave + valnötter + tahini är en väldigt god kombination. Du kan läsa mer om den här , där jag har fyllt äpplena med denna kombination.Did you make this recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!


#bestofnouw

_______________________________________________________________________________________


Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.

Gillar

Kommentarer

sweetwords
sweetwords,
Men ohh så gott
nouw.com/sweetwords
Aliciasmood
Aliciasmood,
Amen SLUTA så gott 😍
nouw.com/aliciasmood
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229