Sockerfri kladdkaka

Veg Food & Vegan Desserts, Desserts, Cookies, Cakes, Bars & Pies, Chocolate, Baking, Celebrations


Vegansk sockerfri kladdkaka - var har du varit hela mitt liv? För idag är det kladdkakans dag och det bör firas stort! Jag älskar kladdkaka och därför ville jag idag, dagen till ära, ta fram en kladdig vegansk kladdkaka som dessutom inte har något vitt raffinerat socker. Om ni har letat efter en sådan här kladdkaka, så måste du testa denna!




Denna kladdkaka är både sockerfri och vegansk. Du behöver antingen steviaströ eller sötningsmedel samt agavesirap till denna kladdkaka, men du kan även byta ut agavesirapen till vanlig sirap. Då blir den givetvis dock inte sockerfri.


Jag har garnerat kladdkakan med hemmagjord chokladganache och vegansk vispgrädde men du kan givetvis välja vad du vill garnera den med efter eget tycke.


Kika in mig på instagram 100kitchenstories





Recept

Sockerfri vegansk kladdkaka


2 msk chiafrön / 2 tbsp chia seeds

1 dl vatten / 1 dl water

120 g vegansk smör / 120 g vegan butter

1,5 dl vetemjöl / 1,5 dl wheat flour

3 msk kakao / 3 tbsp cacao

ett kryddmått äkta vanilj / 1 ml real vanilla

4 msk stevaiströ eller sötningsmedel / 4 tbsp stevia or sweetening

3 msk agavesirap (eller vanlig sirap) / 3 tbsp agave syrup (or other ordinary syrup)



Sätt ugnen på 200 grader.

Smöra och bröa en rund form, 20 cm, gärna med löstagbara kanter.

Blanda ihop chiafrön med vatten i en skål och låt stå. Detta kommer bli till en gelé och används som veganska "ägg" i bakning.

Smält smör i en liten kastrull på mellan värme.

Blanda under tiden ihop mjöl, kakao, vanilj och stevia i en bunke. Lägg därefter till det smälta smöret och blanda med en slickepott.

Lägg till din chiablanding / dina veganska ägg och blanda igen. Lägg till sist till din sirap och blanda en sista gång ihop allt.

Häll över smeten till formen och grädda mitt i ugnen för ca 10'.

Kakan är färdig när den är lite kladdig i mitten. Ta ut den och låt den svalna så den sätter sig lite till, innan du serverar.





// Sticky cake:

Heat oven to 200 degrees.

Grease and bread a round pan, 20 cm.

Stir together your chia seeds and water in a bowl and let it set. A gelé will be created which will be used as vegan eggs.

Mest your butter in a small sauce pan on medium heat.

Mix together flour, cacao, vanilla and sweetening in a bowl. Add the melted butter and mix with a spatula.

Add your chia eggs and combine everything. Add at last your syrup and stir all together one last time.

Pour over the batter in to the pan and place in the oven for approx 10'.

The sticky cake is done when it's slightly sticky in the middle. Let it cool so it sets before serving.//





Did you make this recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!



#bestofnouw

_______________________________________________________________________________________






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.



Gillar

Kommentarer

fannyottosson
fannyottosson,
Den såg riktigt fin ut!
nouw.com/fannyottosson
Hannawrotethis
Hannawrotethis,
men åhh vad gott det ser ut!!!
nouw.com/hannawrotethis
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229