Julgran kokostoppar

Veg Food & Vegan Desserts, Desserts, Cookies, Cakes, Bars & Pies, Celebrations



Nu är det jul igen! Eller julperiod har förvisso varit igång i drygt 2 veckor nu, men julkänslorna börjar kicka in på riktigt för mig nu. Har ni era efterrätter och smått och gott färdigt till nästa vecka - till julafton? Inte? Då vill jag visa dessa söta men så goda och roliga små julgranar! Det är kokostoppar Christmas edition. Älskar detta!


Kika in och följ mig gärna på instagram 100kitchenstories









Den gröna färgen har jag fått från grön spirulina men även vanlig grön karamellfärg går mycket bra. Kristyr är inget måste. Personligen tycker jag det är godare utan kristyr, men det är däremot trevligare att titta på julgranarna om de är pyntade. Var kreativ! Använd kristyr, dekorera i olika mönster och pynta med t.ex. vanligt strössel eller "superfood-strössel".




- "Coconut Peaks" or No Bake "Macaroons" Christmas Edition - like Christmas Trees. -









Recept

Kokostoppar


200 g kokosflingor / 200 g coconut flakes (finely grated)

80 g veganskt margarin eller vanligt smör / 80 g vegan butter or ordinary

100 g agavesirap eller vanlig sirap / 100 g agave syrup, honey or ordinary syrup
Två nypor äkta vanilj / two pinches of real vanilla

Grön spirulina eller grin karamellfärg / Green spirulina or green caramel color

ca 100 g mörk choklad / approx 100 g dark chocolate






Smält margarin i en liten kastrull på mellanvärme. Tillsätt din sirap och rör om tills det blivit en blandning. Lägg även till karamellfärg om du använder dig av karamellfärg.

Häll dina kokosflingor i en bunke och lägg till vanilj.. Rör om. Lägg även till spirulina om du använder spirulina.

Tillsätt din flytande blandning och rör om tills allt är helt blandat. Sätt in i kylen för mint 10' så degen svalnar.

Lägg ett bakplåtspapper på en bricka. Forma nu smeten med fingrarna till små toppar. Det är viktigt du nyper åt smeten ordentligt så den verkligen sitter fast. Om det klibbar för mycket på fingrarna kan du doppa fingrarna i liite vatten. Var noga med att det inte blir för mycket så kokosen dränks i vatten.

Lägg dessa kokostoppar på brickan och sätt in i frysen tills de är stela, ca 15' beroende på dess storlek.

Smält under tiden din choklad.

Doppa därefter undersidan av kokostopparna i chokladen, och lägg kokostopparna på sidan på ett bakplåtspapper så de stelnar. Gärna i kylen/frysen.

Dekorera om du vill med kristyr. Servera!




// Melt butter in a small saucepan on middle heat. Add syrup and stir around until combined. Also ass the coloring if you use that.

Bring coconut flakes to a bowl and add vanilla. Also add spirulina if you use that. Stir around.

Add your liquid and mix around until it's well combined. Let the mixture cool in the fridge for at least 10'.

Place a baking parchment on a tray. Form your dough with your fingers to small "mountains". It's important you pinch/squeeze the dough so it really sticks together. If the dough sticks to your fingers you can dip your fingers in a little bit of water in between. Be careful not taking too much water though.

Place these coconut peaks/mountains/macaroons on the tray and place in the freezer for approx 15', depending on its size.

Meanwhile melt your chocolate.

Dip the underside of your coconut peaks in the chocolate and place the peaks on the side on a parchment paper so they set. Preferably in the fridge or freezer.

Decorate with icing if you'd like. Serve! //








#bestofnouw




Did you make this recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!



__________________________________________________________________________________________________






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.

Gillar

Kommentarer

Mybellystory
Mybellystory,
Vilka söta! Man blir sugen på att göra dessa kokostoppar! 😊🎄
nouw.com/mybellystory
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men herre va söta 😍
nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229