Chunky Monkey Coconut Granola

Breakfasts, Oats & Other Grains

Kika in mig på instagram 100kitchenstories


Idag är det dags för ett nytt granola-recept; ett recept som inte bara är en vanlig granola, utan som också är lekfullt, gott och som blandar massa goda smaker tillsammans. Tänk Ben & Jerry -glass fast som granola. Mums! Det är enkelt att göra hemmagjord granola och perfekt att göra en helg och ha redo för veckan som kommer. Try it!







Vad är en Chunky Monkey Coconut Granola?

Vi har några olika smaker som möts i denna granola; choklad, kokos och banan - exakt så en riktig "monkey granola" ska vara.

Sötningen får du från både banan och agave men bli inte rädda, banansmaken är inte märkbar utan gör mest bara granolan "chunky".

Jag gör hälften av min granola med kakao och hälften utan, och därefter blandar jag samman de två olika granolorna så det blir en fin blandning. Du kan välja själv om du vill ha det hälften-hälften eller hela choklad. Om du kör hälften choklad tar du 1-2 msk kakao, men om du vill ha hela choklad får du ta 2-4 msk kakao men även öka mängden agave.






Recept

Chunky Monkey Kokosgranola


2 små mogna eko bananer (ca 200 gram) / 2 small ripped organic bananas (approx 200 g)

1/2 dl vatten / 1/2 dl water

50 g smält kokosolja / 50 g melted coconut oil


ca 6 dl valfria havregryn / approx 6 dl optional oats

1 dl linfrön / 1 dl linseeds

1/2 dl sesamfrön / 1/2 dl sesame seeds

ca 3 msk agavesirap / approx 3 tbsp agave syrup

1/2 dl valnötter (kan uteslutas) / 1/2 dl walnuts (can be excluded)

en nypa flingsalt / a pinch of salt

två nypor äkta vanilj / two pinches of real vanilla


+ kakao / + cacao


+ kokosflingor, kokoschips och möjligen torkade bananskivor / + coconut flakes, coconut chips and possibly dried banana slices.


Sätt ugnen på 200 grader.

Mixa ihop banan, vatten och kokosolja till en slät vätska.

Lägg alla resterande ingredienser (förutom kakao och agavesirap.) i en bunke och blanda runt. Häll över blandningen över dina gryn, samt agavesirap, och blanda om allt.

Lägg ett bakpapper på en bakplåt och bre ut hälften av granolan på hälften av plåten. Behåll den andra hälften i bunken och lägg till 1-2 msk kakao (beroende på hur mörk och bitter du vill ha den). Blanda om.

Bre därefter ut din chokladgranola på den andra hälften av plåten. Lägg in plåten i ugnen för ca 10'. Håll ett öga på den dock för den kan brännas vid snabbt.

Låt granolan svalna och lägg sedan till kokosflingor (ca 1 dl), kokoschips och torkade bananskivor.





// Heat oven to 200 degrees.

Mix banana, water and coconut oil to a smooth liquid.

Add all remaining ingredients (except agave syrup and cacao) in a bowl and mix. Pour over the liquid over your grains, and the syrup, and mix again with a spoon.

Place a parchment paper on a baking sheet and spread out half of the granola on the sheet. Keep the other half in the bowl and add 1-2 tbsp cacao depending on how dark chocolate you want it. Mix together.

Spread out the chocolate granola next to the other granola on the sheet. Place in the oven for approx 10'. Keep an eye on it though because it can get burned fast.

Let the granola chill and then add coconut flakes (approx 1 dl), coconut chips and dried banan slices to the granola. //







#bestofnouw




Did you make this recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!



_______________________________________________________________________________________






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.

Gillar

Kommentarer

whatangiesaid
whatangiesaid,
Vad smarrigt 😍
nouw.com/whatangiesaid
sandrakannasto
sandrakannasto,
Men åh vad gott det ser ut! <3
nouw.com/sandrakannasto
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229