9 miljövänliga hållbara julklappar att ge bort!

CelebrationsÄr jag den enda som är i stort sett helt färdig med alla julklappar för i år? Jag lär mig för varje år att bli bättre och bättre med julklappar; inte bara ur aspekten att vara ute i god tid, utan också att bli kreativ med julklappar ur ett mer hållbart och miljövänlig perspektiv. Jag kan tyvärr inte dela med mig av vad för julklappar jag har fixat ihop (det finns säkert någon av mina nära och kära som går in och tjuvkikar här ibland), men jag vill dock dela med mig av 9 julklappar som är mer miljövänliga och hållbara att ge bort till er!


Berätta sedan gärna i kommentarsfältet hur du tänker kring julklappar - ger du bort något av mina tips? Tänka urdu på miljön och att julklapparna ska vara mer hållbara, eller kör du bara på utan tanke? Berätta gärna! Vi dömmer ingen.

10 mer miljövänliga och hållbara julklappar du kan ge bort:


1. Köp biljetter till en musikal, konsert, bio, konstutställning eller annan typ av upplevelse som kommer bli minnesvärd.

2. Köp second hand och vintage. Det är inte endast bra för miljön (och din plånbok) men du kommer hitta unika julklappar som ingen annan kan köpa. Second hand och vintage betyder inte nödvändigtvis att sakerna behöver vara gamla heller, det kan helt enkelt bara betyda att folk har köpt något nytt, inte varit nöjd, kan inte lämna tillbaka och därmed vill sälja det vidare istället för ett lägre pris. Perfekt att hitta något i ny-skick för ett mycket lägre pris!

3. Hemmagjorda julklappar är underskattade. Minns ni när man var barn och föräldrarna älskade minsta lilla ful (eller fin) teckning, pyssel eller annat du skapat? Tro inte att dina nära och kära tycker mindre om hemmagjorda saker idag. Du kan t.ex. köpa en fin vintage-burk och därefter fylla den med hembakade cookies och ge bort. (Se foto ovan)

4. Bjud på mat. Mat blir aldrig fel, så istället för att köpa något materialistiskt bjud på en kulinarisk njutning istället. Om du vill spara lite pengar behöver du inte bjuda på mat på restaurang - hemlagad mat är minst lika mysigt och gott! Dessutom lägger du i mer tanke i det om du bjuder på hemmagjord middag.

5. Köp ekologiska julklappar. Om du vill köpa något materialistiskt, och inte en upplevelse, köp något som är ekologiskt i alla fall. Kläder, underkläder, pyjamas, ljus, tvålar, smink och mat är endast några få av många alternativ som finns ekologiskt tillverkade.

6. Skänk pengar till någon organisation. Om t.ex. din bror inte behöver något, skänk en peng till en organisation av något slag i hans namn istället. Gör nytta och ge glädje till andra människor.

7. Träning och/eller yoga. Ett medlemskap på ett gym eller yoga-anläggning är en väldigt fin present som gynnar hälsan såväl psykiskt och fysiskt. Jag kan faktiskt säga att jag gav min mamma ett gymkort förra året. Hon behövde en push i ryggen för att sätta igång och uppskattade det sååå mycket! I år önskar jag mig en ekologisk yogamatta - det är för att jag ska bli mer motivera och utveckla mitt Yoga:ande mer!

8. Böcker är faktiskt något jag tycker man kan investera i oavsett om de är nya eller begagnade. Man lär sig så mycket av att läsa, en bok kan erbjuda så mycket glädje och en bok är en fin present till såväl stora som små. Det spelar ingen roll om du köper skönlitteratur, fakta eller t.ex. en kokbok. Det kommer uppskattas!

9. Cykelmöjligheter. Att producera en cykel kanske inte är så miljövänligt, men att ge bort en cykel i julklapp gör en stor skillnad för miljön därefter om denna person väljer att cykla istället för att ta t.ex. bil eller buss. Nya cyklar är dyra dock, så det finns alternativ attt köpa begagnade cyklar (som är i bra skick!) eller att betala för ett medlemskap på en "cykelbank" som finns i flera städer runt om i Sverige. I Göteborg har vi Styr och Ställ.
_______________________________________________________________________________________


Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.

Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,
Jättefina tips 🥰
nouw.com/emmaakarlegrund
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229